PENNUT / PUPPIES*

Britberry cavaliers on keskittynyt cavalierien kasvatuksessaan rodun jalostukseen, eli rodun laadun parantamiseen valinnan keinoin.

Olemme jo vuosien ajan perehtyneet cavalierien keskeisiin terveysongelmiin ja niistä erityisesti syringomyeliaan. Niinpä myös jalostuksessamme keskitymme rodun terveysongelmista syringomyeliaan ja sydämen läppäsairauteen, joiden takia rodun kasvatus esimerkiksi Norjassa on nykyään kielletty. Tavoitteenamme on terve cavalier rodulle tyypillisellä suloisella ulkomuodolla ja luonteella.

* Terveys on tärkein *

Sekä syringomyelia että sydänsairaus ovat olleet rodun ongelmia jo vuosikymmenien ajan, eikä sen vuoksi oikotietä sairauksien poistamiseksi ole. Paljon suunnitelmallista jalostusta on tehtävänä.


Britberry cavaliers on rakentanut kallon rakenteen kannalta optimaalisia linjoja jo viiden vuoden ajan ja meillä on tarkkaan suunniteltu linjojen jatkojalostaminen, jolla tehtyä työtä viedään tehokkaasti eteenpäin. Kun Suomessa ei ole saatavilla jalostukseen sopivaa materiaalia, käytämme paljon ulkomaisia uroksia.

Olemme hyvin kriittisesti valikoineet jalostukseemme terveitä yksilöitä ja esimerkiksi kaikki jalostusnarttumme ovat syringokuvattu tuloksella SM0 ja polveutuvat kantanartustamme, joka eli sydänterveenä yli 13v. ikäiseksi. Vielä on tehtävää kallon rakenteen korjaamisessa, mutta tärkeintä on, että meillä on siihen selkeä suunnitelma, jota toteuttaa.
Jokainen tulevaisuuden pentueemme on siis tarkkaan harkittu osa tätä suunnitelmaa.                                                            
                                                                                             
Brititberry kasvatit rekisteröidään Suomen Kennelliittoon ja luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina. 
Jokaisen pentueen hyvinvoinnin perustana on emän hyvinvointi, tyytyväisyys ja tasapainoisuus. Onnellinen emä onkin hyvä ja esimerkillinen äiti pienokaisilleen. Emän viisautta ja hoivataitoja voi vain ihmetellä ja ihailla kerta toisensa jälkeen.

Meille jokainen pentu on arvokas ja saa huippulaadukasta hoitoa ensimmäisestä päivästä lähtien. Kuhunkin kehitysvaiheeseen sopivista olosuhteista, ravinnosta, sosiaalisesta kasvatuksesta ja virikkeistä huolehditaan. Ulkoilutus aloitetaan pieniä aikoja kerrallaan n. viiden viikon iässä vastustuskyvyn kehittämiseksi ja sisäsiisteyden alkuoppien antamiseksi. Luovutusiässä pennut ovatkin jo hyvin tottuneet asioimaan ulkosalla, myös talvella. 

Pentujen sosiaalistaminen on meille kunnia-asia. Ennen luovutusta pennut ovat tottuneet lapsiin, toisiin koiriin ja kodin hälinään. Tavoitteenamme on luoda pennuille kaikin tavoin mahdollisimman hyvät lähtökohdat siirtyä luottavaisina uusiin koteihin.
Meiltä lähtevät pennut ovatkin reippaita, rohkeita ja iloisia. Valmiita suurella innolla tutustumaan maailmaan :)

Cavalierin kruununa on sen ainutlaatuisen lempeä, kärsivällinen ja ihastuttava luonne. Cavalieriin onkin vaikea olla ihastumatta. Yksilöeroja on kuitenkin cavaliereissakin ja nämä huomioimme valitessamme jokaiselle sopivan oman perheen. Näin sekä pentu että omistajat ovat tyytyväisiä.

Pennut luovutetaan 8-viikon iässä. Tätä ennen on monta asiaa, joihin pennun ostajan on hyvä varautua ja sen vuoksi pennun hoito-ohjeet  toimitetaan kirjallisena jo etukäteen. Pentua haettaessa saa mukaan pentupakkauksen, joka sisältää reilusti ruokaa ja perustarvikkeita, kirjallisen todistuksen eläinlääkärin tarkastuksesta ja rekisteritodistuksen. Pentukauppa tehdään Kennelliiton Sopimus koiran kaupasta- lomaketta käyttäen. 

Jatkossa autamme kasvatteihin liittyen kaikessa parhaan taitomme mukaan. 

* Kaikki kasvattimme ovat aina osa Britberry cavaliers perhettä *